Receptai

 

Forumas : Gaminame ir dalinamės patirtimi

Ruošiamės žiemai Intensyviai konservuojame žiemai - nusibodo paprastos uogienės ir kompotai, ką įdomesnio pasiūlytumėte užsikonservuoti iš slyvų, obuolių, kriaušių...?
Autorius Žinutė
  • 2009 09 29 09:03
    Minta
    Aš kriaušes ir obuolius tik džiovinu, tačiau iš geltonųjų mažų slyvukų šiais metais prisigaminau labai skanaus saldžiarūgščio padažo, kuris tinkamas valgyti prie įvairios mėsytės arba mėsai marinuoti. Taigi 3 kg geltonųjų slyvukų nuplauname ir paverdame su puse stiklinės vandens apie 10 minučių, kol jos suminkštėja. Tada reikia jas perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Aš dariau paprasčiau - tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas maišant tryniau ir išgraibiau kauliukus. Tada į tą tyrelę dedame smulkintas 5 skilteles česnako (galima ir daugiau-pagal skonį), 6 šaukštus cukraus, 1 šaukštą druskos ir daug smulkintų petražolių. Viską dar virti apie 7 minutes ir į stiklainius. Dabar negaliu garantuot ar tikslų receptą parašiau, tad namie patikrinsiu ir dar foto ryt įdėsiu :)
  • 2009 10 12 07:04
    Vimbras
    Laba diena, turiu didele kruva kukuruzu burbuoliu. Noriu uzkonservuoti ziemai, bet nezinau kaip. Gal galetumete pagelbeti?
  • 2009 11 14 09:54
    Virtuvės fėja
    labas turiu viena recepta tik kukuruzu konservavimo, taciau tu prie ju gali deti papildomu visokiu darzoviu t.y. paprika, zirneliai ir t.t. jeigu megsti, nezinau ar tiks tau taip burbuole konservuoti, nes jos dideles, nebent turi mazu kukuruzu burbuoles. Is kokio saito paimta nepamenu, susidedu sau patinkancius receptus i bendra kataloga ir konservuoju :) taigi dalinuosi: *Sudėkite kukurūzų grūdelius į stiklainius, paspausdami, kad stiklainis būtų užpildytas. Į puodą įdėkite sulenktą rankšluostį (stiklainiai neturi liesti puodo sienelių ir dugno). Ant rankšluosčio sudėkite stiklainius. Į puodą įpilkite tiek drungno vandens, kad stiklainiai būtų trečdaliu apsemti. Uždėkite stiklainių dangtelius. Uždenkite puodą ir po vandens užvirimo virkite 3 valandas. Nuimkite nuo ugnies. Jei dabar stiklainiai nėra pilni, panaudokite vieno ar kelių jų turinį, kad užpildytumėte likusius iki viršaus. Užsukite dangtelius, grąžinkite puodą ant ugnies ir virkite dar 1,5 val. Tada tvirtai užsukite dangtelius ir palikite puode atvėsti. SEKMES GAMINANT.
Rašyti naują žinutę