Receptai

 

Forumas : Šventinis stalas

Gimtadienio patiekalai Netrukus svesiu savo gimtadieni, tad siulau pasidalinti savo patirtimi, kokius uzkandzius siai sventei ruosiat.
Autorius Žinutė
  • 2009 08 10 10:55
    Saporita
    Kaip sakome musu burelis draugu, lietuviskas balius be baltos misraines, be balius :)
  • 2009 08 12 02:28
    Linas Samėnas
    koks gimtadienis be torto????? - liūdnas!
  • 2009 08 12 03:54
    Tindi
    Gal ir ne uzkandis, taciau mes su draugais turim tokia tradicija - nekreipdami demesio i tai, koks laike oras, visada per gimtadienius kepame kepsniukus. Labiausiai megstame, kai kepsniukai nera is parduotuves, o pagaminti paciu :)
  • 2009 08 12 04:10
    nevirėjas
    Taip, pasidalinsiu savo patirtimi kaip reikia skaniai paprastai, bet ne prastai pamaitinti svecius vasaros vakara. Pirmiausia reikia pasidaryti kruva lengvu uzkandziu. Imame kuo ivairesniu suriu, darome ju asorti, negailime fantazijos jiems paserviruoti. Suriai ivairiausi nuo bri iki kietojo ir pan. Zodziu kuo ivairesniu tuo geriau. Zinoma nepamirstame ir pasiulyti padazu prie ju: tai gali buti dzemai (saldus, astrus...), baziliko padazas kuo ivairesniu tuo geriau, zinoma nepamirstame pasiulyti ir vaisiu. Sveciai ima suri, renkasi padaza, vaisiu - miksuoja, kuria naujus skonius ir dziaugiasi gyvenimu. Dabar turiu begti. Cia buvo pirma dalis apie surius. Iki
  • 2009 08 13 01:50
    alwy
    Geriausia svente bus ta,kuri neisvargins jo organizatoriu...is seniau mum zinomu,kai tarkim mamos jau kelios dienos pries verda,kepa,triusia virtuvej apsivertusios produktais ir puodais, o finale jubiliatas nuvarges dar baliaus nesulaukes,sveciai persivalge jau po truputi eina is mados. as renkuosi toki sventini stala,prie kurio prisideda visi... Mano draugu rate mes dazniausiai renkames kolektyvini stalo ruosima- fursetinio stiliaus...nesvarbu jis butu namie ar gamtoj. vieni ruosia suriu,kiti mesos,darzoviu,vaisiu asorti(tik nepamirskim mediniu smeigtuku)..pjaustai,serviruoji kaip moki,tai savotiskas zaidimas visiems:) parduotuves pilnos ivairiausiu uzkandziu kaip traskuciai,saldzios surios lazdeles,kukuruzu paploteliai,kuriuos puikiai papildome namie gamintais varskes kremais,su cesnaku,krapais,lasisa,tik imk ir tepk...
  • 2009 08 13 02:39
    Danutė
    Pritariu alwy nuomonei :) geriausia didziaja dali visu uzkandziu susipirkti parduotuveje. Tuomet ir sveciai laimingi, ir jubilijatas nepavarges :)
  • 2009 08 14 10:12
    Saporita
    O as, kad ir uzkandzius labai megstu gaminti pati. Bet jei balius didesnis, manau puiku uzsisakyti maista pas profesionalus. Nes man asmeniskai labai neskanios pvz. konservantu persotintos pirktines misraines.
  • 2009 08 14 12:12
    alwy
    pati dirbu restorane ir galiu pasakyt,kad jei planuojamas baliukas virs 10 zmoniu,tai visi renkasi ta varianta kad proga reikia pamineti kazkur ne namie, o ten kur bus aptarnaujama nuo a iki z,tad tereikes pinigelius pakloti:) o is kitos puses paskaiciavus,kiek vargo atima apsipirkimai ir kiti ruosos darbai,tai ne ka pigiau ir gaunas,ir paciam sokineti nereikia...tokia yra kliento logiga,as jai nepriestarauju,mes virejai is to valgome duona:) P.s jei apie tas misraines,jos netik persotintos,esu girdejus kad ir plautos perplautos...
  • 2009 09 29 09:39
    Minta
    Visada maistas bus skanesnis ir kokybiškesnis, jeigu pats gaminsi. Aišku, neįmanoma visko pagaminti, ypač, jeigu svečių labai daug. Bet bet kokiu atveju, aš už naminį maistą. Tik tortų stengiuosi nekepti :D
  • 2010 01 13 08:32
    Virtuvės fėja
    na pas mus vaiko ir musu gimtadienis buvo tai viso zmoniu suaugusiu buvo 12+ vaikai. Nepasakyciau, kad pervargau, nes buvau viska tinkamai suplanavusi gaminimo klausimu :) man namuose pats skaniausias maistas gamintas, o sedeti prie vieno stalo, bendrauti, kalbetis ir t.t. man super-nemegstu svedisku stalu...man tai primena darbo baliukus, o ne tikra svente..juk esame lietuviai :))) o tortas butinai tik naminis :) kad galetu valgyti ir vaikai, vien todel, kad zinau ka dejau pati, o ne kazkas.
  • 2010 01 13 08:34
    Virtuvės fėja
    esame dare ir iz usakomojo maisto baliuska, bet nepykit...man visos misraines buvo vienodo skonio...o kas del draugu "kolektyvinio" slao ruosimo...na gal kai kazkokia siaip svente, bet kai yra gimtadienis tai man juokinga butu ir nesmagu, jeigu mano sveciai ateitu dar ir su savo maistu :))))) o kai sodyboje darome kazkokius pasisedejimus prie ugneles, pirtele aisku atsiveza ir savo kazkokiu patiekaliuku, cia jau kitas reikalas.
  • 2011 07 16 01:44
    b8060423@klzlk.com
    kodel, dabar priimtina manau kad per kokias sventes sveciai kartu atnesa ir kokia bananu keke... --- virtuvės stalai http://www.easykitchen.lt
Rašyti naują žinutę