Receptai

Šį receptą patalpino
IKI
Kiti šio šefo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Kalėdinis meduolis

apie 0 h. 00 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Cukrus 200 g
Grietinė arba surūgęs pienas 1 stikl.
Medus 300 g
Soda 1 arbat. šaukštel.
Kiaušiniai 3 vnt.
Sviestas 100 g
Miltai 450 g
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Malti gvazdikėliai 1 arbat. šaukštel.


Paruošimas
1 Medų pašildykite, kad taptų vientisas ir tąsus. Truputį atvėsinkite.
2 Cukrų ištrinkite su kiaušiniais ir pamažu dėkite grietinę, medų, ištirpintą sviestą ir miltus. Pabaigoje sudėkite su miltais ir prieskoniais sumaišytą sodą.
3 Masę supilkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir kepkite nekarštoje orkaitėje (apie 150ºC) 45 min.
4 Iškepęs meduolis išverčiamas iš kepimo skardos ir, kai atšąla, supjaustomas keturkampiais gabaliukais. Sandarioje dėžutėje jis gali stovėti ilgai, todėl šeimininkės šį meduolį pasiruošdavo iš anksto. Vietoje kvietinių miltų atskiruose regionuose buvo naudojami stambiai malti ruginiai miltai, bet čia jau – skonio reikalas.
 

KOMENTARAI (0)



Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: