Receptai

Šį receptą patalpino
kristinuks
Kiti šio vartotojo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

karamelinis tortas su lazdyno riesutais

apie 3 h. 20 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukraus 5 valg. šaukšt.
Juodo šokolado 100 g
miltu 330 g
Vandens 2 valg. šaukšt.
pieno 50 ml
Cukraus 200 g
Grietinėlės 400 g
Grietinėlės 250 ml
Cukraus 2 valg. šaukšt.
rududu 200 g
Želatino 2 arbat. šaukštel.
rududu 270 g
grietinės 200 g
sviesto(minksto) 100 g
nugestos sodos 1 arbat. šaukštel.
lazdyno riesutu(kepintu) 100 g


Paruošimas
1 karamelinio biskvito ruosimas:visus produktus suplakti iki vientisos mases,supilti i forma(kurios dugnas turi buti isklotas sviestiniu popieriumi)ir deti kepti i orkaite kuri turi buti ikaitinta iki180laipsniu karstumo,ir kepti apie 40-45min.kai biskvitas iskeps i bisvita idurti mediniu pagaliuku,ir ji atvesinti,gerai atvesinta biskvita perpjauti i keturias dalis.
2 sokoladinio pertepimo ruosimas:sokolada istirpinti su pienu ant mazos ugnies.
3 grietineles kremo ruosimas:grietinele isplakti su cukrumi iki standumo.
4 sviestinio kremo ruosimas:rududu ir sviesta palikti kad atsiltu iki suminkstejimo.rududu ir sviesta ir susmulkintus riesutus gerai isplakti,iki vientisumo.
5 karamelinio galanso ruosimas:cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti kol paruduos cukrus kaitinant ant mazos ugnies.nuemus nuo ugnies deti grietinele po sauksta,pastoviai maisant gauta mase atsaldyti tada ja isplakti.zelatina isbrinkinti,ir istirpinti vandens voneleje,i isplakta mase imaisyti istirpina zelatina,ir viska ismaisyti.
6 torto formavimas:i torto forma deti viena biskvita,ir ji palaistyti vandens ir cukraus sirupu,tada aptepti tirpintu sokoladu,tada sutepti puse grietineles kremo,deti kita biskvita taip pat palaistyti sirupu aptepti tirpintu sokoladu,ant virsaus sutepti visa sviestini krema,deti trecia biskvita ji taip pat palaistyti sirupu,aptepti likusiu tirpintu sokoladu,ir deti likusi grietineles krema,ant virsaus deti paskutini bisvita ir ji aptepti karameliniu galansu,tada puosti lazdyno riesutais ir deti saldyti 5-6val.skanaus.
 

KOMENTARAI (10)

  • geo
    2010-01-25 19:28:19
    manau ,jusu tortukas labai skanus.bandysiu padaryt
  • Mistake
    2010-03-21 21:50:17
    Norėčiau paklausti, o kokio skersmens kepimo forma? :) Iš nuotraukos matau, kad tortukas gana aukštas, o pas mane tortinė žema, bet plati...Gal kaip nors kompensuotųsi...
  • Mistake
    2010-04-01 16:26:25
    Na, atsakymo nesulaukiau, bet rašau kitiems, kas mąsto daryti šitą tortuką. Patariu visiems. Laaaaabai skanus. Kiek brangokai išeina, tačiau tikrai vertas. Jau matau jį ant savo gimtadieninio stalo...
  • Tindi
    2010-04-02 09:45:09
    Galvoju šiuo gardumynu palepinti namiškius per šventas Velykas :) Tikiuosi, bus gardu :)
  • kristinuks
    2010-05-06 13:24:00
    sveikutes dekui uz komentarus matau ir neatsakius susitvarkete saunuole malonu kad patiko,sekmes ir toliau...
  • Eglė
    2011-04-16 09:35:57
    Tortas tiesiog dieviškas,ir atrodo gražiai, tačiau jau brangenybė... :)
  • Kamilė
    2011-04-22 09:23:58
    O kurie ingridiantai sudaro biskvito tešlą?
  • netycia
    2011-07-25 01:50:27
    šiaip jau negražu iš interneto kopinti ir be jokių nuorodų kelti į kitus www. google jei sumesit "snickers tortas" rasit daug daugiau info apie šį tortą.
  • Violeta
    2011-08-14 12:39:58
    Truputį trūksta informacijos. Kam tos dvi grietinėlės, du rududu ir kas sudaro biskvito tešlą? Norėtųsi, kad kas nors atsakytų.
  • Lina
    2013-04-16 11:02:45
    Bet tai kam rašyt, kad 10 litų, jei tikrai brangiau išeina???


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: