Receptai

Šį receptą patalpino
jolka999
Kiti šio vartotojo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Pyragas'malkos po sniegu'

apie 0 h. 00 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti


Paruošimas
1 Jums reiks: Tešlai: 250 g sviesto, 200 g grietinės, 3 stiklinės miltų, arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte, šaldytų vyšnių (2 pak.) Kremui: 600 g grietinės 1 stiklinė cukraus citrinos rūgšties grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear) Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų. Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuoja pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių. Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val. (tik ne į šaldiklį) išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą. Dedame atšilusias vyšnias ir suvyniojame pagaliuka. pagaliukai kepa 200 laipsniu orkaiteje apie 12 min. iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį. Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba jeigu grietinė neriebi 10 g želatinos. ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus ir uzpilti kremo,tada i tarpus deti 4 pagaliukus,vel pilti kremo,ir taip kol baigsis pagaliukai. dedame i saldytuva sustingti,geriausia palikti per nakti,kad gerai sustingtu ir isigertu kremas. tai isties gaivus ir skanus pyragas prie arbatos puodelio,skanaus...
 

KOMENTARAI (1)

  • juratera
    2009-12-19 20:40:02
    įdomus receptukas...


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: