Receptai

Šį receptą patalpino
Nijole
Kiti šio vartotojo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Sluoksniuotos tešlos tortas

10 Lt apie 1 h. 30 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Sviestas 100 g
Bemielė sluoksniuota tešla 500 g
Miltai 30 g
Grietinėlė (35% rieb.) 150 g
Pienas 150 g
Cukraus 200 g
Vanilino cukraus 2 g
Džiovinti vaisiai 100 g
Romo 5 g


Paruošimas
1 Atlaidinti bemielę sluoksniuotą tešlą, susipjaustyti norimo dydžio, formos, dėti į riebalais pateptą skardą, pabadyti tešlos viršų šakute ar mediniu smeigtuku, kepti įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių temp. 10-15 min( kol tešla įgauna šviesiai rusvą spalvą), išėmus iš orkaitės lakštus ataušinti. Kremo gamyba:sviestą ištirpinti puode ant viryklės, įdėti miltus, maišant pakepinti, pilti grietinėlę, pieną,cukrų, kaitinant maišyti tol kol kremas pradeda tirštėti, supilti vanilino cukraus, džiovintus vaisius( prieš tai vaisius reikia užpilti karštu vandeniu ir palaikyti keletą minučių, po to nusunkti, romą.Kremą praaušinti. Pasiimti norimą formą( tortinę, skardelę),ir sluoksniuoti tortuką, iškepta tešla, kremas, tešla...,paskutinis sluoksnis iškeptos tešlos. Aptepti visą paruoštą tortuką(pyraką)kremu(truputį), susitrupinti tešlos likučius, apkibdyti visą ruošiamą desertą. Puošti galite pagal norą, nuotaiką ir sugebėjimus. Paruoštas desertas turi pastovėti bent kelias valandas šaltai. Skanaus!!!!
 

KOMENTARAI (0)



Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas:

mano pirkinių sąrašas mano pirkinių sąrašas (0 produktų)

Pavadinimas Kaina Kiekis Trinti
Viso: 0 Lt