Receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Spurgytės „Pinigėliai“

apie 0 h. 35 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Varške 200 g
Cukrus 200 g
Vanilinis cukrus 50 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30% riebumo) 300 g
Soda 12 g
Actas 1 arbat. šaukštel.
Kvietiniai miltai 1 kg
Aliejus (kepimui) 0.5 l
Cukraus pudra (apibarstymui) 20 g


Paruošimas
1 Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilkite grietinę ir išmaišykite.
2 Išplakite kiaušinius, pilkite juos į varškės ir grietinės masę ir gerai viską išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
3 Į skystą masę berkite miltus ir maišykite.
4 Sodą užpilkite actu, kad suputotų, ir pilkite į tešlą. Tešlą minkykite, kol taps vientisa.
5 Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 5 mm blyną.
6 Stikline ar kulinariniu žiedu išpjaukite 6 skersmens skritulius, jų viduje padarykite 2 skersmens skylutes.
7 Meskite tešlos žiedelius į gerai įkaitintą aliejų ir kepkite, kol apskrus abi pusės. Išgriebkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
8 Spurgytes apibarstykite cukraus pudra.
 

KOMENTARAI (33)

  • Loretike
    2009-10-14 19:06:20
    Mačiau laidą, labai skaniai atrodė... :) rytoj pati bandysiu pagaminti "Pinigėlius"..
  • (buvęs narys)
    2009-10-14 19:17:12
    Patiko, rytoj gaminsiu =)
  • joges
    2009-10-14 21:39:02
    patiko receptas, kad net is karto po laidos puoleme daryti ir kepti spurgikes :-))) laaaabaaaiii patiko :-))))))))))))))
  • Minta
    2009-10-15 14:35:01
    O as visada maniau, kad si recepta seniai visi zino ir naudoja... Tik tiek, kad niekas nepaneigs, jod be galo skanu :)
  • mes :)
    2009-10-15 17:20:45
    grazu ir skanu, paprastai ir greitai :)
  • asirtiek
    2009-10-15 19:32:00
    Laaaaabai skanios:)))
  • machas
    2009-10-15 19:50:18
    turbut man taip skaniai neiseitu pagaminti :)
  • Raimonda
    2009-10-15 23:21:38
    PABANDZIAU ir nusivyliau. Gaunasi sausos o kai atsala kaip pastovejes 4 paras batonas :)
  • Vyatute ;)
    2009-10-16 20:25:44
    Rytoj bandysiu daryti :)) Nezinau gal iseis :D
  • Tomas
    2009-10-17 15:31:20
    Jei butu kazka rimciau pasirinkusi gaminti, tai butu kas nors ir gavesi, o dabar eilinius ziedus, kuriuos norejo pinigeliais pavadinti ir gavosi snipstas:}
  • Vilmos mama
    2009-10-17 20:04:38
    Labai puikūs pinigeliai, skanu, nerealu. Kas sako kad panašu į batoną tai tik todėl kad pagamint gal nemokėjo:) Šaunuolė Jovita:)
  • virtuvės fėja
    2009-10-17 23:55:52
    labukas, manau Jovita susijaudino per filmavima ir kazko idejo per daug ar per mazai, todel laidoje gavosi sausokos...bet cia matyt taip zvaigzdes issideliojo..taciau manau namuose jos gaunasi skanios ir minkstos, taciau cia yra zaidimas ir nieko cia baisaus neatsitiko is tikro...nereikia sureiksinti viso sito reikalo. Ne pasaulio pabaiga, kad nepatekai zaisti toliau, bet manau galima meginti vel sudalyvauti, jeigu nera uzgauta savimeile ir is tiesu bandyti irodyti, kad esi to verta...galbut atsakingiau parenkant receptukus.Manau is tiesu esi tikra virtuves feja...kuri megsta gaminti, ruosti, puosti...smagu, dziaugiuosi, kad yra tokiu zmoniu... Sekmes ir isradingumo Tau. O siaip receptai buna geri visi, tik mes patys daznai idedam tai sio tai ano, tai per daug tai per mazai...o juk retas kuris pasako, kad as vat apsizioplinau ir idejau kazko per daug ar per mazai...dazniausiai kaltiname recepta...taciau nepamirskime, kad SAVIKRITIKA VERCIA MUS TOBULETI.TODEL GAL NEKELKIME SAVES ANT PJEDESTALO, O VERTINKIME SAVE KRITISKIAU, TADA NEBUS TAIP SKAUDA NUKRISTI. DAR KARTA SEKMES EKSPERIMENTUOJANT VIRTUVEJE.
  • Seimininike :)
    2009-10-18 08:34:23
    Labai lengva pasigaminti spurgytes ir tikrai gavosi minkstos ir nesauso, labai skanu :)
  • Jovitele
    2009-10-18 11:03:53
    Ačiū Gintarę už komentarą ir visiems kitiems. Tikrai Tu esi teisi, mes visi turime būti savikritiški. Ir aš priimu tavo kritiką. Laidoje jos gavosi sausokos, nes gal šiek tiek buvau per daug miltų įdėjusi ir viriau ant per silpnos kaitros, todėl jos tokios gavosi. Ir nereikia man jokio kito šanso ar dar kažko, jokio gailesčio, kad iškritau, atvirkščiai - džiaugiuosi galėjusi dalyvauti. O kas mane žino ir pažįsta, žino ko aš esu verta. Gintare, juk kažkas iškristi turėjo :).
  • virtuvės fėja
    2009-10-18 16:47:54
    Zinoma, toks zaidimas, galejo iskristi bet kas ...tiesiog smagu sudalyvauti ir antra karta visai ne del gailescio, o tiesiog ismegiti savo jegas ir tiek...bet cia tik garsiai issakyta mintis ir tiek. O daugiau parasiau pas save komentaruose, jeigu idomu paskaityk ir aciu dar karta uz nuomone.O is esmes mes visi esame kazko verti vienu ar kitu klausimu :)
  • Sunrise
    2009-10-18 18:04:57
    Dabar šios spurgytės garuoja ant stalo. Labai skanu. Pirmą kartą namuose išėjo tokios skanios spurgos. Iš pradžių jos buvo riebios, nes plonai iškočiojau tešlą, tai perkočiojau į storesnės ir gavosi labai liuks. Ačiū už receptą
  • Toma
    2009-10-18 19:59:48
    Namie kepiau spurgytės dėjau mažiau miltų ir daugiau grietinės, gavosi labai gardžios spurgytės,sekmytės tau Jovitėle ;)
  • virtuvės fėja
    2009-10-19 19:22:15
    na va kepiau siandien ir as, idesiu veliau savo spurgiuku foto. Taciau as nebuciau as...as keiciau si ta, nes man kai kuriu produktu santykis per didelis...as demjau maziau miltu, dejau 2 sutrintus bananiukus, dariau ne apvales, oturejau sausaininiu formeliu gelyciu be viduriuko...tai gavosi labai smagios ir skanios ir bananas tikrai labai tinka. Taciau kaip ir maniau, tai kita syki deciau daugiau varskes ir maziau kiausiniu, nes jie vis tik kietina teslike. Siaip pamegink gal patiks ir tau manasis bandymas che che che :)
  • Inguze
    2009-10-19 19:39:42
    labai skanu, visai seimai patiko :) super :)
  • virtuvės fėja
    2009-10-19 23:01:47
    Jeigu idomu mano siek tiek pakeistas receptukas su foto yra cia virtuvesfeja.blogspot. Prie mano aprasymo yra sitas puslapiukas...kitaip man neduoda paskelbti ir dar atradau super tinkancia sioms spurgytems formele, tik jos ne apvalios buna, o gelytes...bet gaunasi is ties dailios.
  • virtuvės fėja
    2009-10-19 23:02:41
    aciu uz receptuka... :)
  • italy
    2009-10-22 15:15:22
    Išbandžiau ir aš šias spurgytes - pavyko puikiai, bet viso nurodyto kiekio miltų nedėjau, nes tikrai būtų buvusios perkietos ir persausos. Kokių 700 g pilnai pakanka.
  • virtuvės fėja
    2009-10-24 22:21:47
    taip, pakanka ir 700, bet siaip bendras santykis varskes miltu ir kiausinu per didelis, nes po keliu dienu jau nebuna tokios sviezios...nors labai noretusi :(is esmes skanios.
  • meskiukia
    2009-10-28 14:33:30
    o jeigu pavyzdziui ided maziau miltu.?, gal tada butu jie lengvesni..? nu turiu omeny ne toki sausi ar kazkas pan. ...
  • Virtuvės fėja
    2009-11-04 08:58:26
    maziau miltu, maziau kiausiniu ir maziau grietines, nes visi sie produktai realiai kietina kepini.Sekmes eksperimentuojant.
  • ˙·٠•●B@rt@S●•٠·˙
    2009-11-11 20:38:44
    Man tai patiko !!!!!!! :D
  • Virtuvės fėja
    2009-12-02 23:46:12
    gaila, kad nematome daugiau Joviteles kepinuku...
  • Erikute..;*
    2010-01-21 21:58:53
    sauniai isejo ir skonis nepakartojamas!.:)
  • Gertrūda Marija
    2011-01-15 11:02:36
    Žiauriai nerialu!;D gaminau jau koki 199999... karta ir neatsibodo;) skonis panašus kaip, kad Kaune prie eglutės pardavinėja
  • Ievaah
    2011-02-21 04:45:32
    Labai labai skanios spurgytes! Super!!! :)
  • juste
    2011-06-21 04:56:40
    Laabai skanios spurgytes niam niam niam.... ;]
  • egle
    2011-08-24 06:58:08
    Kepiau - labai skanu ;) Gal kita karta bandysiu deti truputi maziau multu... :D
  • Svetlana
    2012-06-02 04:32:01
    Labai skanu!!!


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: