Receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Šventinis skruzdėlynas

10 Lt apie 0 h. 45 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Kiaušiniai 6 vnt.
Miltai 320 g
druskos žiupsnelis g
Aliejus kepimui g
Aguonos, džiovintos vyšnios, sukraus burbulų dekoras g
Medus 6 valg. šaukšt.
Cukrus 125 g


Paruošimas
1 Mušame kiaušinius, įberiame druskos (žiupsnelis, kiek paimsit dviem pirštais), sijojame miltus ir maišome su kiaušiniais, po to minkome. Miltų kiekis nurodytas apytiksliai, nes priklauso nuo kiaušinių dydžio. Tešla turi būti tokia, kad galima būtų kočioti, bet neperkieta. Kad neliptų prie rankų tešla, mirkykite jas aliejuje.
2 Atgnybiame gabaliuką tešlos, likusią uždegiame, kad nedžiūtų. Kočiojame labai, labai plonai, kad persimatytų stalas(kuo ploniau, tuo bus skanesnis rezultatas:)). Pjaustome juostelėmis kaip žagarėliams, tik nepersukame. Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Žagarėliai, įdėti į aliejų, labai išsipučia ir labai greitai apskrunda, kepdami turėkit tai aumeny:).
3 Verdame cukraus sirupą: cukrų užpilame vandeniu, tik kad apsemtų, ir kaitiname, kol užvirs, kas kart maišydami. Iš pradžių darysis daug burbulų, vėliau jų mažės, masė darysis skaidri ir klampi. Tada įdedame medų ir dar užverdame, įspaudžiame citrinos sulčių ir išmaišome.
4 Žagarėlius dedame sluoksniais ir užpilame sirupu. Taip, aukštais, formuojame skruzdėlyno kupetą. Apibarstome aguonomis, džiovintomis vyšniomis ir cukraus burbulų dekoru. Garžių Jums švenčių!
 

KOMENTARAI (54)

  • Rita Lokutijevskaja
    2009-12-11 02:09:05
    Ne naujiena, kad skruzdėlyną mėgsta visi: ir maži, ir dideli:). Žagarėliai, pagal šį receptą, gaunasi labai labai trapūs ir skanūs. Galite ir šiaip prisikepti šių žagarėlių, apibarstyti cukraus pudra ir neformuoti skruzdėlyno- visvien tirps ir burnoje, ir lėkštėje:). Šitą skruzdėlyną dariau tik iš trijų kiaušinių- tai toks vidutinis gaunasi, iš šešių- didelis, o iš dešimt kiaušinių- labai labai didelis:). Pasirinkit dydį pagal savo kompaniją. Sėkmės!
  • siga-spiga
    2009-12-11 10:16:22
    esat puiki kepeja,saunuole ...aciu uz issamius receptus ir sekmes finale
  • GAGYTE
    2009-12-11 14:07:49
    Ziurei dievinu skruzdelyna, reiks ant svenciu pasigamint.
  • rruttaaa
    2009-12-11 19:33:55
    oho skruzdelynas mano mama labai megsta reiks siurpriza padaryt aciu
  • juratera
    2009-12-13 00:16:43
    Nuo vaikystės didelė pagarba skruzdelynams, o dar tokiems puikiems- visada 10 balų...
  • kava
    2009-12-13 22:14:07
    Kokį naudojat aliejų, ar nesvarbu?
  • Rita Lokutijevskaja
    2009-12-13 23:41:36
    Naudoju bekvapį saulėgrąžų aliejų, tokį kaip paprastai namuose:).
  • esmeralda
    2009-12-14 00:08:39
    saldu, skanu, lipnu :)
  • oksy
    2009-12-18 16:03:16
    Sveiki, labai skanus desertukas... Mano mama tokį skruzdelyną kepa, gal kas pasinaudos puošimo būdu :) Kadangi labai daug kas nemėgsta razinų, labai efektingai atrodo puošiant kokoso drožlėmis ir gyvų gėlių žiedlapiais:)))
  • Rita Lokutijevskaja
    2009-12-19 18:27:38
    O, ačiū:), tikrai, taip papuoštas turėtų atrodyti labai šventiškai, o su gyvų gėlių žiedlapiais Šv.Valentino dienai:)....
  • Kristute
    2009-12-28 10:32:20
    Reiks pasigaminti ?? 100 balu
  • lolutinke@gmail.com
    2010-01-02 22:09:03
    aciu uz puiku receptuka
  • Giedrė Guželienė
    2010-03-03 16:37:27
    labai skanus skruzdėlynas, šeima vis prašo pakartot!!! Dėkui už receptą
  • Rita Lokutijevskaja
    2010-04-13 18:13:59
    Sveiki, labai ačiū už atsiliepimus! Ir dar daug skanių skruzdėlynų!
  • Irmut
    2010-06-15 09:58:04
    Tai tešlai cukraus nereikia? 0_o
  • Irmut
    2010-06-15 14:04:17
    Ech, tikrai į tešlą reikėjo įdėti cukraus. Labai trūksta saldumo. Bet šiaip viosai nieko. Tik va, niekaip neišėjo padaryt skruzdėlyno formos. Gavosi kalnas belekaip sudėtas.
  • Aurelija Kazakauskienė
    2010-12-01 05:51:20
    Sveiki, kepiau skruzdelyna pirma karta gyvenime ir pasinaudojau Jusu receptu. Viskas gavosi labai gerai, skonis buvo labai geras, suvalgytas skruzdelynas per nepilna valanda :)). Tik buvo labai sunku kocioti tesla :(. tai norejau paklausti ka as ne taip padariau, kad ji sunkiai kociojosi. pradedi kocioti, iskocioji, o tas plonytis blynas pradeda trauktis, kaip guminis koksai. ar taip turi buti ar ne? Prasau atsakykit, nes kaledoms velgi noresiu kepti, tik nebenoriu taip sunkiai su tesla vargti. Aciu
  • Irmut
    2010-12-05 07:18:53
    Pabandyk stalą barstyti ne miltais, o tepti aliejumi. Tešla nelips, nesitrauks. :)
  • Rita Lokutijevskaja
    2011-04-11 05:46:02
    Sveiki p.Aurelija, atsiprašau, kad ilgai neatsakiau:), kažkaip kurį laiką neužsukau į šį savo receptuką ir nemačiau Jūsų klausimo. Tešla tikrai susitraukia :). Aš tai pabarstau miltais ir kočioju iš abiejų pusių, nuo lakšto vidurio link kraštų vieną pusę, apverčiu ir tada kitą pusę, ir kad neliptų, vis plonai pabarstau miltų. Stengiuosi iškočioti taip plonai, kad persimatytų stalviršis,tada jau lakštas būna truputį stabilesnis ir pjaustau žagarėlius. O gal galima pamėginti, kap pataria p.Irma. P.Irma, aš į tešlą nededu cukraus. Jei darau tik žagarėlius- tada gausiai pabarstau cukraus pudra, o jei formuoju skruzdėlyną, tai kiekvieną žagarėlį užpilu medumi. Kaip ir užtenka saldumo:).
  • Rita Lokutijevskaja
    2011-04-11 05:54:38
    Kai formuoju skruzdėlyną, žagarėlius stengiuosi išpjauti rombo formos (kad nebūtų labai ilgi), tada gražiai susideda apskritimas ir taip sluoksniuoju. Ten, kur viename sluoksnyje tarp žagarėlių gaunasi "V" formos iškirptė, kitame sluoknyje uždedu žagarėlio smailę, reikia truputį taikyti. Nedėkite visko ant vidurio, jis gausis iškilęs, o šonai nusvyra, labiau taikykit kraštus. Užtrunka truputį laiko tokia dėlionė, bet gaunasi graži forma :).
  • Sigita
    2011-04-24 07:06:26
    Gal zinote "skryzdelyno" gaminimo video? labai reiketu
  • Jadvyga
    2011-04-30 11:28:46
    Labai saunus receptas . Pirma karta kepem skruzdelyna. Tik vienas trukumas ,kad per mazai gavosi sirupo. Visi skaniai valgem. Tad aciu uz si recepta.
  • jolita
    2011-06-17 09:39:49
    sveiki RITA, jusu receptai visi nnuostabus , aciu jums uz lengva ir skanu skruzdelyno recepta, dar gaminsiu nekarta , liuks 10balu labai skanu.
  • Olegas
    2011-07-23 06:48:20
    Отправил жену делать этот ваш скрузделиинас :)
  • laura
    2011-08-14 01:39:19
    buvau suzaveta tokiu issamiu recepto aiskinimu :)
  • Aneta
    2011-09-12 02:00:01
    dariau pagal šį receptą,labai skanus gavosi,Ačiū už puikų receptą :)
  • Jurgita
    2011-10-29 11:34:02
    Kodėl man sirupas nesigavo? Dariau viska pagal receptą, bet atšalo ir susstingo labai. dabar toks panasus i irisą
  • RIMA
    2011-11-01 04:49:18
    Aciu, tikrai pabandysiu ir pagal jusu recepta
  • Rita Lokutijevskaja
    2011-11-07 06:10:27
    Sveiki, Jurgita, sirupas aušdamas tikrai stingsta, todėl aš jį darau po to, kai sukepu visus žagarėlius. Tada formuoju skruzdėlyną ir kiekvieną sudėliotą "žagarėlių aukštą" užpilu tik truputį praaušusiu, dar šiltu sirupu. Galima daryti ir skystesnį sirupą, bet tada daugiau nuteka ant lėkštės ir mažiau lieka ant žagarėlių :).
  • jūratė
    2011-11-12 10:28:42
    o kodėl verdami "rombukai" susiriečia, po to neįmanoma skruzdėlyno suformuoti.Gal aš ką nors netaip darau.
  • Rita Lokutijevskaja
    2011-11-18 10:49:40
    Sveiki, Jūrate, žagarėliai tikrai nesigauna įdealiai lygūs:), truputį susigarbanoja, susiriečia koks galiukas ar kraštas:), bet ne perdaug. Na, o jei labai susirietė, tai manyčiau gal tešla per kieta arba nelebai plonai iškočiota. Kočioti reikia labai plonai, kad net stalviršio ornamentas matytųsi:). Tas kočiojimas užima laiko, nes kaip čia ir aukščiau rašė :), kočioji- o tešla traukiasi:), tai reikia užsispirti, truputį sugaišti laiko:) ir visviena iškočioti plonai: barstyti plonai miltų per sietelį, kad neliptų ir kočioti. Ir, kai maišote tešlą, neberkite iš karto visų miltų, berkite per kelis kartus ir minkykite , taip lengviau orientuositės, kad tešla nesigautų per kieta.
  • danute
    2011-11-30 03:13:29
    mergaites, o ka jus manote apie makaronu gaminimo masina?gal tiktu ir skruzdelyno teslai?:)
  • Svetlana
    2011-12-22 04:15:57
    O kaip padaryti kad suripas nebutu toks klampus?! trumpaiu virti ar pilti daugiau vandens? Aciu, pirma karta gaminau, ragausim per Kaledas :)
  • Nijole
    2011-12-28 08:52:31
    Noriu paklausti ar yra skirtumas kokius naudoti miltus pvz:Extra ar kt.ir ar reikia palaikyti tešlą šaldytuve? gal galima virti aliejuje sumaišyame su taukais?
  • Rita Lokutijevskaja
    2012-01-13 10:10:11
    Svetlana, iš pradžių kol verdu, sirupas būna skystas, paskui kai aušta- tampa klampus. Čia gal dar nuo medaus priklauso, net nežinau tiksliai kaip pakomentuoti. Jei norite skystenį, galite pamėginti šiek tiek vandens įpilti ar citrinos sulčių įspausti, nepagadinsit, nes jei pavirsit ilgėliaus jis ir vėl išgaruos. Aš speceliai truputį ataušinu sirupą, kad būtų klampesnis ir labai nevarvėtų, nes tada apačioje prisirenka jo labai daug ir būna labai saldu:). Nijole, nebandžiau gaminti su Extra miltais, jie rūpesni ir labiau tinka biskvitinei tešlai. Labiausiai mėgstu gaminti su Malsenos miltais 550C. Danute, jei bandėte ir pavyko daryti tešlą su makaronų mašina parašykite. Aš tai nežinau:).
  • goda
    2012-01-29 09:06:25
    labai skanus skruzdelynas gavosi. o ar butu galima jau suformuota skruzdelyna vietoj sirupo apipilti islyditu sokoladu?
  • Vaida
    2012-02-02 08:53:52
    Sveiki, aš taip pat kepu skurzdėlyną, bet niekada nebarstau stalo miltais kočiojant. Visada po truputi pasipilu aliejaus, man taip patogiau. Esmė dar yra tame, kad tėšlą reikia ilgai ir nuobodžiai minkyti, visaip lankstyti ir net padaužyti su kočėlu, tada gaunasi daugiau pūspiukių. O apie makaronų mašiną ir aš esu girdėjusi, viena kolegė taip daro, sakė labai pakengvina darbą, nes galima ten norimą storį nusistatyti. Skanaus visiems valgantiems ir sėkmės visoms darančioms :)
  • Kristina
    2012-02-05 06:15:14
    Siaubas, koks pavojingas tas skruzdėlynas:) norisi dar ir dar...ačiū:))
  • Kristina
    2012-02-05 06:20:41
    Dar norėjau pridurt, kad naudojau tupperware firmos paklotuką(klijonkę, kitaip:)) ir kočėlą,tai visiškai nesuvargau kočiodama,pjaustydama. Gavosi labai ploni, be jokio vargo Čia ne reklama:) tik šiaip norėjau pasakyt vargstntiems kočiojant. ko gero, ne aš viena tokia gudri:) Taip kad lengva, greita ir visai nebrangu
  • evelina
    2012-03-05 04:06:17
    as jau buvau pasigaminus labai skanu
  • as
    2012-04-18 12:39:11
    vietoje aguonu galima apipilti istirbdyta karuna sokolada,zymiai skaniau;p p.s. tai tik pastebejimas:D
  • nijole
    2012-05-03 12:05:15
    bet kodel kaip tik banday ieskoti skruzdelyno receptu, tai visada meta tik is vadinamu zagareliu, o juk yra ir kitokiu skruzdelyno receptu, kitaip gaminamu, o gal jie kitaip ivardinti?
  • Varvara
    2012-06-17 08:09:57
    aciu, viskas tinka ir patinka! :)
  • vilma
    2012-07-30 08:14:06
    aciu uz gera recepta jau antra syki darysiu labai skanu.
  • jolanta
    2012-09-19 09:52:08
    manau, kad bus pasaka.
  • Loreta
    2012-10-11 03:34:35
    skaiciau, kad pilama i tesla 40 ml degtines, kad aliejus taip i zagarelius neisigeria . ar galima? Ar nepakenks siam receptui? Aciu.
  • Loreta
    2012-10-11 03:34:35
    skaiciau, kad pilama i tesla 40 ml degtines, kad aliejus taip i zagarelius neisigeria . ar galima? Ar nepakenks siam receptui? Aciu.
  • Jolanta
    2013-01-05 03:30:57
    Sveiki,tikrai labai skruzdėlynas gavosi:) tik deja teko jį kepti du kartus, nes pirmą kartą užpylus sirupu, kitą dieną sirupas buvo labai susicukravęs.. todėl mano klausimas ir būtų toks, kodėl man jis susicukravo? :D atrodo dariau viską kaip parašytą, tačiau nesigavo sirupas :( antrą kartą darydama stengiausi skystesnį padaryti, tas buvo geras ir nesusicukravo, tačiau sunku apipilti tada tuos žagarėlius.. viskas nubėgdavo į skruzdėlyno apačia :/ gal nutuokėte ką blogai padariau :/ ačiū už atsakymą ;)
  • danute
    2013-02-14 09:23:16
    Ačiū-išgelbėjot šventę.Mielo Valentino.
  • jolanta
    2013-03-27 04:55:41
    puikus receptas,labai greitai padaromas ,ka tik issikepiau gavosi puikus tikras skanumelis sv. velyku proga
  • Aurelija
    2013-11-30 05:21:13
    Sveiki,dekui uz recepta.dariau su suneliu pavyko puikiai:)
  • pranute
    2013-12-20 05:01:15
    buti9nai bandysiu bet bijau ar gerai causis
  • nijole
    2013-12-21 06:49:04
    Kokios fainuoles!As viena kartą kepiau.Kaip paragavau ,man labai nepatiko,bet kitą dieną koks skanus buvo!!!Jis turi nusistovėti.Aš mačiau suraitytą kaip ant bigudukų.Man labai patiko. Galvoju kalėdom nustebinti savo šeimyną,nes jie laukia ką nors skanaus.Ač kepiau kalėdų namelį.Jautėsi tikra kalėdu šventė.Kepinys buvo neskanus, kai paragavau tik iškeptą.Per šventes džiaugesi kaip puošmena,o paskiau suvalgė,nes buvo labai skanus.
  • nijole
    2013-12-21 07:25:02
    Kaledų namelis 150gr. skysto medaus 150gr cukraus 3 kiašiniai 500gr miltų 3-4 šaukštai kakavos 2 nubr arb šaukstel. kep milt. PUOŠIMUI 500 gr milt cukraus 1 kiaus balt. keli lašai citrinos sulčių spalvotų saldainių [tablečių] kam patinka į medų įdedam imbiero,cinamono Visas namo detales nupiešti ant sviestinio popieriaus ir iškirpti. Užkaitiname medų,sudedam prieskonius ir atvesinam. Sviestą išsukam su cukrumi Sudedam kiaušinius, medų ,miltus, kep milt,Visi produktai skirti teslai. Gerai išmaisome ir tesla dedam 2-4 val i šaldytuvą. Ant svestinio popieriaus namelio detalių iškočioti tešlą kepti kepti 15-20 min 175laipsn.Kepant tešla patorėja, PUOŠYBA Glajus - plakto kiaušinio baltymas, miltinis cukrus ir citrinos sultys. Klijuoti detales,puošti stogą glajumi.Ištepus stogą glajumi.aplipinti spalvotom tabletelem. Detales- 2 stogų šonai,2 šonai plateni su langais.ir 2 siauresni vieas su durim.ir pagrindas.Gaila kad sunus nenufotografavo.Man receptuka parode marti kažkokiam žurnaliuke buvo. tiesiog norejau isbandyti save.Pavyko neblogai.


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas:

mano pirkinių sąrašas mano pirkinių sąrašas (0 produktų)

Pavadinimas Kaina Kiekis Trinti
Viso: 0 Lt