Receptai

Šį receptą patalpino
Daiva Utarienė
Kiti šio šefo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

„Liuks“ čeburekai

apie 0 h. 00 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Kiaulienos faršas 500 g
Kvietiniai miltai 750 g
Šviežios mielės 40 g
Svogūnai 2 vnt.
Pienas 600 g
Vanduo 110 ml
Cukrus 5 g
Vištienos sultinio kubeliai 8 g
Druska pagal skonį
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Aliejus kepimui ml
Kvapieji malti pipirai pagal skonį


Paruošimas
1 Ruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir supjaustykite vienodais mažais kubeliais. Sumaišykite juos su faršu.
2 Į faršą supilkite vandenį, sutrupinkite vištienos sultinio kubelį, įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Įdarą laikykite šaldytuve, kol bus paruošta tešla.
3 Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad neliktų mielių gumulėlių.
4 Į dubenį sudėkite miltus, supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite. Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų.
5 Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą palikite apie 20 minučių pakilti.
6 Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didelį maždaug 2-3 milimetrų storio tešlos lakštą ir išpjaukite 20 cm skersmens skritulius.
7 Ant tešlos skritulio tolygiai tepkite paruoštą mėsos įdarą, palikdami 3 cm kraštus. Skritulį perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus.
8 Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čeburėko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
 

KOMENTARAI (23)

  • Zorexas
    2009-09-28 19:22:03
    O kiek vienetų čeburėkų išeina pagal pateiktus ingredientų kiekius?
  • Zorexas
    2009-09-28 19:29:56
    ir dar, Alytaus Iki'nėje šių čeburėkų ir nemačiau lentynose.
  • vireja
    2009-09-30 13:12:39
    Skanu labai!
  • Nija
    2009-10-22 22:45:06
    nuostabus , vietoje pieno kad butu ne tokie kaloringi pilu vandeni ir vistiek jie nuostabus :)
  • valduks2gabe@yahoo.com
    2009-11-12 19:18:50
    ...aciu jums uz ''liuks''cebureku receptuka ,viska dariau pagal recepta gavosi labai skaniai ir seimai skanu ir draugams dar liko... :) P.S gavosi cebureku 14vnt.
  • kristinuks
    2009-12-07 13:49:21
    nu tikrai liuks ceburekai,labai aciu uz recepta,mano suneliui taip patiko,kad sako dar dar...na zinoma ir man skanu,dekui labai uz receptuka...
  • Jurgituke
    2009-12-20 13:54:12
    ne liux o SUPER liux ceburekai :) vyras kasdien dabar praso kad pagaminciau, tai prigaminau ir prisaldziau :D tevai liko patenkinti jiems taipogi patiko :) aciu uz receptuka ...
  • Rima Maciuliene
    2010-07-07 16:32:23
    na va laukiu kol pakils ir tada kepsiu:)
  • dolilyte
    2010-09-26 04:49:44
    Mmm tikrai laaabai liuks ceburekai! Aciu labai uz recepta ;) Man gavosi 11 vnt.
  • reda
    2011-03-23 04:12:19
    labai skysta tesla gavosi aiskiai matosi, kad perdaug sksciu
  • reda
    2011-03-23 04:12:19
    labai skysta tesla gavosi aiskiai matosi, kad perdaug sksciu
  • ieva
    2011-04-08 09:16:40
    labai skanus gavosi :)
  • Agnieska
    2011-05-04 08:16:23
    Labai skanu, galima liezuvi praryti :)
  • Lina
    2011-06-04 06:56:51
    Pieno 600 g ar 600 ml?
  • Dovile
    2011-07-25 02:12:15
    as visad kepu pagal sy recepta tikrai,kad LIUKS ceburekai gaunasi geras receptukas 10balu
  • Henrika
    2011-11-06 08:23:40
    Is ties labai skanus:) Dabar visada kepsiu pagal si recepta ;)
  • saida
    2011-11-23 10:02:42
    begalo skanus ceburekai...
  • vida
    2012-02-04 03:13:06
    pabandysiu nes as darau su kefyru arba varske
  • vincas
    2012-02-25 10:10:07
    Nereikia,damos,lia-lia.Cia ne ceburekai su tiek ingridientu,cia paprasti pyragaiciai su mesa.(su idaru):CEBUREKU TESLA TIK VANDUO,DRUSKA IR MILTAI.
  • ALA
    2012-08-28 03:02:45
    labai skanus ceburekai visada gaminu tik pagal si recepta visada seima praso kad padaryciau
  • bernioks:)
    2013-02-06 11:55:59
    eina sau prisidirbau as su situ skanumu, teks dabar kept ir kept, nezinau kaip cia imanoma bet is pirmo kart nerealei skanus gawos :)
  • giedra
    2013-03-26 10:53:00
    laukiu kol pakils ir kepsim
  • Lina
    2014-01-21 03:54:54
    o su sausom mielem galima, ? kiek ju deti?


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: