Receptai

Šį receptą patalpino
Saporita
Kiti šio šefo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

"Tinginio" balandėliai

apie 0 h. 40 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Kopūstas 0.5 galva
Morka 1 vnt.
Svogūnas 2 vnt.
Malta mėsa 400 g
Ryžiai 100 g
Česnakas 4 skilt.
Juodieji pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Lauro lapai 2 vnt.
Pomidorų padažas 2 valg. šaukšt.
Aliejus truputis
Juodieji ir kvapnieji pipirai truputis


Paruošimas
1 Į puodo dugną dedame lauro lapą, kvapniųjų ir juodųjų pipirų žirniukais. Kopūstą supjaustome stambiais šiaudeliais beriame į puodą.
2 Mėsos faršą padruskiname, papipiriname, dedame įspausto česnako, smulkiai kapoto svogūno, virtus ryžius. Viską gerai išminkome ir formuojame kukuliukus. Dedame juos ant kopūsto.
3 Užpilame vandeniu maždaug iki pusės kopūstų ir troškiname uždengtame puode ant silpnos ugnies.
4 Morką sutarkuojame, antrą svogūną supjaustome, pakepiname keptuvėje kol šiek tiek suminkštėja, dedame pomidorų padažą dar minutę kitą pakepiname ir viską sudedame į puodą ant kukulių. Pabarstome prieskoniukais ir paliekame baigti troškintis. Visas gamybos procesas iki kada jau bus galima ragauti užtrūks 30-35 min. Pagardiname pomidorų padažu ir grietine. Valgome su bulvėmis ar juoda duona. Skanaus :)
 

KOMENTARAI (14)

  • Saporita
    2010-01-18 15:31:38
    Visų pirma tai noriu už šį patiekalą padėkoti draugei, kuri tingi sukti įprastus balandėlius :D, o jos vyrui labiau nei tradiciniai šie labiau ir patinka. Taigi ačiū, Ingute :)))) Pavadinimas jų ir sugalvotas, nedrįsau keisti :)))O aš šį patiekalą prisiminiau, kai grižus savaitgalį iš smagaus pasičiaužimo turėjau skubiai kažką stipraus, skanaus ir šilto pagaminti. Ir dar plius iš to kas yra šaldytuve be jokių papildomų apsipirkimų, kai ir pačiai nuo malonaus nuovargio nebuvo noro sukiotis tarp parduotuvės lentynų ir puodų virtuvėje. Taigi ryžiai jau buvo išvirti, mėsos faršo dar irgi šmotelis buvo likęs. Greita, sotu ir skanu :)
  • juratera
    2010-01-18 17:22:03
    10balų-labai skanūs ir labai greiti pietūs...Dažni mūsų šeimoje.Jūsų draugės pavadinimas dar geresnis, -mes vadiname netikrais balandėliais, na o dabar vadinsime ,,tinginio''.Super...
  • mini
    2010-01-18 17:23:53
    Tikrai neprastesni už tradicinius :)
  • juratera
    2010-01-18 18:15:05
    tikrai neprastesni-mano šeimynai dar ir skanesni už tradicinius(nereikia ruošti kopūsto, vynioti nereikia)...liuks...
  • Saporita
    2010-01-18 18:43:39
    taip mergaites, visiskai su jumis sutinku:)
  • anirtic
    2010-01-18 22:02:34
    Super.Panašiai ir aš darau:dedu sluoksniais- bulves dugne,po to kopūstus ,ant kopūstų mėsą,ant mėsos tarkuotas morkas,troškinu.Baigiant troškint įdedu pomidorų padažo, pavirinu pora min. kad padažas pasiskirstytu, tada dar įpilu grietinėlės ir pakaitinu iki virimo (nevirinti nes sutrauks grietinėlę).
  • Rita Lokutijevskaja
    2010-01-18 22:28:01
    Och, kaip man patinka:) greiti pietūs:).10.
  • Saporita
    2010-01-19 08:59:40
    taip sluoksniuoti tikrai galima :)
  • zitar
    2011-05-18 02:22:38
    puikus receptas,šeimyna valgė net lapnodama.O ir kopūsto vidurio nereikia išmesti.Ačiūūūū
  • Vilimante
    2011-08-03 08:25:07
    Tikrai šaunus receptas. ;) Pagaminau ir susilaukiau pagyrų, kad labai skanu ir daug gardžiau nei paprasti balandėliai :) Tiesa, aš po kopūstu dėjau sluoksnį bulvių, kepindama į keptuvę - pomidoro, poro ir grietinės, o baigdama troškinti užbarsčiau šviežiais prieskoniniais žalumynais.
  • Siga
    2011-10-30 03:15:32
    labai skanu :)
  • evelina
    2012-05-23 02:27:26
    labai skanus, katik pasigaminau,ir tikrai maziau darbo,maziau laiko uzema, vyras nelabai megejas balandeliu bet sitie patiko labai.... :) dekuj uz recepta
  • Sima
    2013-12-18 11:09:09
    Super receptas.skanumelis neapsakytas ,dabar visada tik juos darau :)
  • dalia
    2014-06-16 03:14:18
    isimam is kopusto serdi ir 5min.dedame i mikrobangine,nuimam minkstus lapus,ir dar karta idedam,kad suminkstetu prie serdies,farsas turi buti paruostas,nespesit vynioti,stai jums greiti senoviniai balandeliai. skanaus.


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: