Receptai

Šį receptą patalpino
tonis
Kiti šio vartotojo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Graikiska Musaka

apie 0 h. 00 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Baklažanai 3 vnt.
Sviestas 4 valg. šaukšt.
Jautienos faršas 700 g
Miltai 4 valg. šaukšt.
Pomidorai be odelių savo sultyse 250 g
Bulves dideles 5 vnt.
aliejaus kepimui
Pienas 1 l
Svogūnas 1 vnt.
kiaušinio tryniai 2 vnt.
Česnakas 2 skilt.
Druska,pipirai,zoleles pagal skonį
Fermentinio sūrio (tarkuoto) 150 g


Paruošimas
1 Baklazanus ir bulves supjaustom griezineliais.Apkepam.Apkeptus dedame ant servieteles,kad sugertu alieju.Apibarstom druska,prieskoniais.
2 Keptuveje apkepinam smulkiai pjaustyta svoguna ir cesnaka.I keptuve dedame farsa.Gerai pakepiname.Po to supilame sutrintus pomidorus.Dedame druska,prieskonius,zoleles.Patroskiname 30 min.
3 Besamelio padazas - i keptuveje islydyta sviesta suberiam miltus.Nsustodami maisom kol pasidarys auksines spalvos.Tada supilame piena.Maisom. Sudedam trynius,druska,prieskonius.Verdame kol prades burbuliuoti.Tada sudedame tarkuota suri.Ismaisom.
4 I kepimo skarda pirmam sluoksniui dedame bulves,antras baklazanai,trecias farsas,ketvirtas baklazanai,penktas bulves.Ant virsaus pilame besamelio padaza. Kepame orkaiteje 180 laipsniu 35-45 min. Jei virsus greit paruduos,uzdengiam folija. Skanaus.
 

KOMENTARAI (6)

  • juratera
    2010-05-13 20:45:09
    norėtusi paragauti...viliojančiai atrodo...10b.
  • Jurgituks
    2010-05-14 20:57:18
    Tikrai skanu, as pagal sudetines dalis taip nusprendziau...oi kad sukilo apetitas. :)
  • askeze_
    2010-05-20 13:16:13
    tikrai labai skanu, gavosi lygiai toks pats skonis,kaip buvau valgius užsienyje, dėkui už receptą!
  • Inga
    2013-05-19 03:20:39
    As ir noriu pasigaminti :), tik aprasyme neradau kur tuos kiausinio trynius naudoti?
  • Ausra
    2013-06-07 03:06:08
    Dekui uz recepta, kaip tik siuo metu gaminu:) manau tikrai skanu bus, tik daug laiko uzima:)
  • BIRUTĖ
    2014-06-22 02:08:17
    Valgiau Graikijoje,nebuvau sužavėta.Pasigaminau pati ir gavosi labai gardus patiekalas.Iš esmės patiekalai su baklažanais sveiki,skanus ir nekoloringi.


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: