Receptai

Šį receptą patalpino
IKI
Kiti šio šefo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Įdaryti kalmarai

apie 0 h. 45 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Kalmarai 4 vnt.
Alyvuogių aliejus 5 valg. šaukšt.
Citrinos 2 vnt.
Petražolės 1 sauja
Česnakai 4 skilt.
Džiūvėsėliai 100 g
Šalotai 3 vnt.
Vyšniniai pomidoriukai 250 g
sausas baltasis vynas 150 ml
Džiovinti aitriosios paprikos dribsniai 1 žiups.
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį


Paruošimas
1 Įdarui sumaišykite duonos trupinius (džiūvėsėlius) su citrinų sultimis ir tarkuotomis žievelėmis, smulkiai sukapotomis česnakų skiltelėmis ir peražolių lapeliais. Toks įdaras Italijoje vadinamas „gremolata“.
2 Kalmarus nuvalykite, išplaukite ir nusausinkite. „Gremolata“ įdaru prikimškite kalmarus ir mediniu pagaliuku susmeikite atvirąjį kalmaro galą, kad įdaras kepant neišbyrėtų.
3 Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kalmarus kepti. Jiems iškepti prireiks vos 2-3 minučių. Geriau kalmarų neperkepti, nes tada jie taps lyg “guminiai”.
4 Kol pagaminsite padažą kalmarus laikykite šiltoje orkaitėje, kad neatvėstų.
5 Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepinkite smulkiai supjaustytus šaloto svogūnėlius.
6 Suberkite vyšninius pomidorėlius, aitriosios paprikos dribsnius, supilkite vyną ir patroškinkite apie 4 minutes. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
7 Į lėkštę dėkite kalmarus ir apliekite padažu.
 

KOMENTARAI (0)



Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: