Receptai

Šį receptą patalpino
IKI
Kiti šio šefo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Kepti vištienos sparneliai marinuoti su česnakais ir medumi

apie 0 h. 00 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Vištienos sparneliai 16 vnt.
Česnakai (susmulkinti) 5 skilt.
Raudonieji čili pipirai (smulkinti) 2 vnt.
Medus 4 valg. šaukšt.
Baltasis vynas 4 valg. šaukšt.
Garstyčios 2 valg. šaukšt.
Provanso žolelių prieskoniai 2 arbat. šaukštel.
Paprikos milteliai 2 arbat. šaukštel.
Pipirai pagal skonį
Čiobreliai 1 valg. šaukšt.
Rozmarinas 1 arbat. šaukštel.
Šalavijas 1 arbat. šaukštel.
Alyvuogių aliejus 3 valg. šaukšt.


Paruošimas
1 Pasigaminkite marinatą. Sumaišykite smulkintą česnaką (vieną skiltelę pasilikite), medų, baltą vyną, pipirus, garstyčias ir paprikos miltelius. Dalį marinato pasilikite, o į likusį sudėkite vištienos sparnelius. Dvi valandas palaikykite marinatu užpiltus sparnelius šaltai.
2 Kepimo skardą pabarstykite smulkintais čiobreliais, rozmarinais, šalavijais bei smulkintu česnaku, užpilkite alyvuogių aliejaus. Tuomet ant viršaus dėkite užmarinuotus vištienos sparnelius, apliekite juos trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepkite 45 minutes, 200 laipsnių karščio orkaitėje.
3 Kepdami sparnelius kartais apšlakstykite pasiliktu marinatu.
 

KOMENTARAI (0)



Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: