Receptai

Šį receptą patalpino
IKI
Kiti šio šefo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Makaronų apkepas su faršu

apie 0 h. 50 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Kiaulienos faršas 400 g
Makaronai 300 g
Makaronų prieskoniai 1 žiups.
Aliejus 3 valg. šaukšt.
Druska ir pipirai pagal skonį
Konservuoti pomidorai 1 skardinė(s)
Pomidorai 1 vnt.
Bazilikai (švieži) 1 valg. šaukšt.
Paprika (raudona) 1 vnt.
Grietinė 200 ml
„Džiugo" sūris 200 g


Paruošimas
1 Faršą nuolat maišant kepinti aliejuje, kol pasidarys birus.
2 Pabarstyti druska, pipirais ir išmaišyti.
3 Konservuotus pomidorus sutrinti elektriniu smulkintuvu ir supilti į kepimo indą. Sudėti pusę kiekio makaronų, ant jų – kepintą faršą, griežinėliais pjaustytą pomidorą ir juostelėmis pjaustytą saldžiąją papriką. Suberti likusius makaronus.
4 Grietinę sumaišyti su puse kiekio „Džiugo“ sūrio, žiupsneliu makaronų prieskonių ir paskirstyti ant makaronų. Suberti likusį „Džiugo“ sūrį.
5 Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris apskrus.
6 Prieš patiekiant papuošti bazilikais. Skanaus!
 

KOMENTARAI (6)

  • Di
    2011-05-05 09:17:00
    jei jau nusprendėte gaminti šį patiekalą tai siūlau makaronus išsivirti, nes man teko išmesti visą apkepą, nes po valandos kepimo makaronai buvo vis dar žali:(
  • V
    2011-09-15 01:01:57
    tai ir taip aisku kad juos reikejo isvirti, su nevirtais makaronais niekas nera daroma nebent jie sviezus..... :D
  • G
    2011-10-22 12:25:35
    O būtent kokie makaronai?Spagečiai,vamzdeliai?
  • J
    2011-11-28 01:43:50
    geriausiai tinka vamzdeliai, bet galima deti bet kokius makaronus, tinka net vakaryksciai, jeigu liko nesuvalgyti. dar galima aliejuje pakepinti smulkinta svoguna pries dedant farsa, o vietoje pomidoru galima deti ketcupo ar pomidoru pastos. skanaus !
  • LVa
    2012-04-24 04:20:19
    Visiska netiesa, kad negalima daryti apkepo su neisvirtais makaronais. Esu dariusi ir lazanija su neapvirtais lakstais ir apkepa paprasta. Tiesiog reikia padazo daugiau pasidaryti, gerai visus aplieti, kad neliktu nei vieno neaplieto makarono ir jie puikiai iskepa ;)
  • IKI
    2012-04-25 07:40:50
    Gamindami šį makaronų apkepą galite nesibaimindami dėti nevirtus makaronus, jie tikrai nesigaus kieti, o atvirkščiai - padažas kuo puikiausiai įsigers į makaronus ir suteiks jiems puikų skonį. O makaronus galite pasirinkti savo nuožiūra. Skanių bandymų!


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: