Receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI SU VARŠKE,PAGARDINTA PELETRŪNU

10 Lt apie 0 h. 00 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Bulvės virtos(su lupenomis) 1,5 kg kg
Bulvių krakmolas 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Varškė ar varškės sūris apie 0,5 kg
Vanduo (karštas) 100 ml
Druska pagal skonį
Šviežias peletrūnas (žiemą - džiovintas) pagal skonį
Grietinė pagal skonį


Paruošimas
1 Bulves švariai nuplauti ir išvirti.Ataušinti,nulupti ir sumalti.Geriau ,kai išverda ir pastovi ilgiau.Virti apie 2 kg,išvirus lieka apie 1,5-1,6 kg.
2 Į sumaltas bulves berti krakmolą,gerai išminkyti,pilti verdantį vandenį,įmušti kiaušinius 2 vnt.,druską berti pagal skonį ir gerai išmaišyti.
3 Įdarui - varškės sūrį sutarkuoti,o jei varškė - išminkyti ,peletrūną - smulkinti ir berti į varškę,įmušti 1 kiaušinį,druskos,gerai išmaišyti.
4 Formuoti cepelinus,dėti įdaro,apvolioti krakmole.Užvirinti vandenį ir virti apie 15 min.Skanauti su grietine,spirgučiais,kaip kas mėgsta,skanaus:))))
 

KOMENTARAI (3)

  • altea-zitulesta
    2011-07-26 10:45:30
    (:Jau cepelinus ar miltinukus su varške be peletrūno,tai stengiamės nevirti,nes šeimoje labai mėgstame šį prieskoniuką,aišku,auginame savo sode.Tai labai geras prieskonis ypač varškės patiekalams,svarbu jo nepadauginti,pakanka 2-3 džiovinto ar 25-30 g žalio - patiekalui,nes jo skonis stiprokas.Žiemai paruošiame atsargas - žolę ar lapus sudžioviname,sumalame kavamale ir - į sandarų indelį,skanu:)))
  • jolanta
    2011-08-01 07:03:47
    O kaip atrodo sis prieskonis peletrunas .
  • altea-zitulesta
    2011-08-03 09:07:28
    Miela Jolanta,antroje nuotraukoje jis labai gerai matosi.


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas:

mano pirkinių sąrašas mano pirkinių sąrašas (0 produktų)

Pavadinimas Kaina Kiekis Trinti
Viso: 0 Lt