Receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI

10 Lt apie 3 h. 20 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Bulvės (virtos su lupenomis) 1.5 kg
Varškė ar varškės sūris 500 g
Bulvių krakmolas 200 g
Kiaušinis 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Vanduo 100 ml
Šviežias ar džiovintas peletrūnas(jei turiu) pagal skonį
Grietinė pagal skonį


Paruošimas
1 Išvirti švariai nuplautas bulves su lupenomis,jas gerai ataušinti(palieku net keletui valandų,nes kuo ilgiau pastovi vėsiai,tuo geriau minkosi).Bulvių nuplautų dėti apie 2 kg,kai išverda lieka apie 1,5-1,6kg.Ataušus,lupenas nulupti ir bulves sumalti.
2 Į sumaltas bulves dėti krakmolą,gerai išmaišyti,pilti užvirinus karšto vandens apie pusę stiklinės,maišyti.
3 Į gautą masę įmušti kiaušinius,dėti druskos pagal skonį,išminkyti.
4 Varškę ar varškės sūrį(tarkuoti) maišyti su kiaušiniu,druskele,dėti pagal skonį peletrūno,kas mėgsta(mes žemaičiai tai auginam ir nuo seno mėgstam),gerai išmaišyti.Įdarą galima ruošti ir su mėsyte,grybais,bet mes labiau mėgstam su varške.
5 Na, o toliau belieka daryti cepelinus,dėti įdarą,padarytą cepeliną apvolioti krakmole(būtinai) ir dėti ant lentutės ar kitur pabarstytos krakmolu vietos.Pabaigai belieka dėti į verdantį vandenį su druskele ir virti apie 10-15 min.
6 Valgyti,na čia jau kiekvienam pagal skonį,tinka ir grietinė,ir baltas žemaitiškas padažiukas su spirgais,ir sviestas.Kiekvienam pagal norus.
7 Na ir kas begali būti būti gardžiau už žemaitišką cepeliną,kuris net neprilygsta jokiems šedevrams,skanaukite,nesigailėsite:)))))
 

KOMENTARAI (14)

  • altea-zitulesta
    2010-02-19 22:38:48
    Bandykite,skanu,aš kiekius nurodžiau,bet jau taip griežtai nesilaikau tų gramų,nors šiaip esu smulkmeniška.Pagaminusi daugiau juos užšaldau ir laikau šaldiklyje,kad staiga panorėjus galėtume išsivirti.Šiaip iš to kiekio man išeina įvairiai,kartais jei padidinu formas, tai tik 13 išeina,o kartais ir 18,nelabai moku dailiai padaryti,nekreipkit dėmesio į formą,svarbu,kad skaniai gaunasi:)))))))
  • Bitute Greitute
    2010-02-20 00:48:03
    super 10!! labai megstu cepelinus
  • Raminta
    2010-02-20 08:33:54
    Skanumėlis, 10-ukas ;)
  • upeliukstis
    2010-02-22 11:47:36
    o jei daryti su mesyte,tai farsiuka reikia tikriausiai pakepinti,arba malti virta mesa?
  • marka
    2010-02-23 15:24:54
    10 balų. Močiutė Žemaitijoj panašius gamindavo, tik į varškę dar lašinukų įpjaustydavo ir su baltu džiovintų baravykų padažu paduodavo. Peletrūnas su varške nerealiai tinka.
  • laurencija
    2010-03-22 01:14:05
    skanu saunuole 10
  • saulias
    2010-11-16 08:54:56
    Ką tik pasigaminau. Super paprastas ir greitas receptas, ypač kai lieka bulvių košės:) Tik va, keliais prieskonių skyrių apėjau - peletrūno neradau. Nuotraukoje kokios jie firmos fasuoti?
  • merfise
    2011-04-25 01:24:33
    dabar gaminuosi, bet, va, uzbego mama man "uz akiu" ir nuskuto bulves (nes as atseit per daug storai lupu)..:) Gal nepagadinsiu baisiai, kad sudesiu nuskustas isvirtas bulves.. Aciu uz receptuka.
  • Lauriuxm@gmail.com
    2011-05-21 05:44:46
    Ui kaip pasilgome cepelinu Cia ispanijoje neturime tarkos nei mesmales ,tai nei zaliu nei virtu bulviu cepelinu negaliu pasidaryti,dazniausiai tai i svecius kviecia draugai prie tokiu gardumynu.Na manau tikras lietuviu nacionalinis tai patiekalas...net seile bega .Aciu uz receptuka :)
  • Zivile
    2011-05-25 04:24:29
    Bulves galima ir virtuviniu kombainu sumalt. Tik pries tai jas smulkiai supjaustyti. Ne karta kepiau ir kugeli ir cepelinus darau. Aciu uz recepta. Super
  • airina
    2011-06-05 04:43:53
    tai jei nera mesmales laisvai galima burokine tarka sutarkuoti virtas bulves ir pasidaryti virtu bulviu cepelinu
  • regina
    2011-10-10 12:29:59
    man tai juokingai skamba virtu bulviu cepelinai, pataisysiu, gaunasi virti zemaiciu blynai:-D
  • Laima
    2011-12-04 07:18:34
    O vandenį būtina pilti? Ką jis duoda? Kitų receptuose vandens nėra, o ir aš jo nepilu, bet vistiek skanūs gaunasi.
  • remigijus
    2012-03-15 02:30:03
    super 10 balu


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas:

mano pirkinių sąrašas mano pirkinių sąrašas (0 produktų)

Pavadinimas Kaina Kiekis Trinti
Viso: 0 Lt