Receptai

Šį receptą patalpino
IKI
Kiti šio šefo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

„Silkė pataluose“ (Selyodka pod Shouboy)

10 Lt apie 1 h. 45 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Silpnai rūkytos silkės 2 vnt.
Bulvės 5 vnt.
Morkos 4 vnt.
Burokėliai 4 vnt.
Kiaušiniai 5 vnt.
Majonezas 400 g


Paruošimas
1 Daržoves išvirkite (galite jas virti viename puode).
2 Kietai išvirkite kiaušinius.
3 Nulupkite silkių odelę, išimkite kaulus ir smulkiai supjaustykite.
4 Dideliame stikliniame dubenyje (rekomenduojamas permatomas indas) ant dugno sudėkite silkės gabalėlius (jeigu mėgstate svogūnus – ant silkės galite uždėti susmulkinto svogūno).
5 „Užklokite“ majonezo sluoksniu.
6 Sutarkuokite bulves ir dėkite sekantį sluoksnį. Ant viršaus – vėl majonezas. Šakute sluoksnius vis suspauskite.
7 Tada sutarkuotų morkų sluoksnis. Majonezas.
8 Sutarkuokite keturis kiaušinius ir klokite dar vieną sluoksnį, ant viršaus – majonezas.
9 Sutarkuotų burokėlių sluoksnis ir paskutinis sluoksnis majonezo.
10 Ant viršaus užbarstykite paskutinį sutarkuotą kiaušinį ir prieš patiekdami apie valandą palaikykite šaldytuve.
 

KOMENTARAI (7)

  • mėgėja55
    2009-12-21 13:57:57
    Labai senas ir gerai žinomas patiekalas.Tikrai skanu ir pakankamai gražu.Tik anksčiau jį gamindavom iš sūdytos silkės ( nuotraukoje irgi panašu,kad sūdyta), o jūs siūlote rūkytą? Įdomu...
  • meskiukia
    2010-01-17 21:56:49
    silke patale negali buti buti spaudziama! juk cia ir yra visas skanumas, kad ji yra puri, o ne suspausta.
  • meskiukia
    2010-01-17 21:58:51
    ir cia jau labai daug majonezo reikia deti net ant kiekvieno sluoksnio.
  • labai skanu
    2011-09-06 09:03:27
    kuo daugiau majonezo tuo skaniau. Man iseinavisas litras su biskiuku majonezo. Labai labai skanu :)
  • Vilija
    2011-10-12 12:03:51
    Burokėlius reikia naudoti pirmam sluoksniui, o ne į viršų, jie gi nudažo, nebėra gražaus vaizdo, o kodėl silkė rūkyta, ir kam tiek daug majonezo, užtenka tik daržoves patepti.
  • Petriukas
    2011-12-28 01:58:05
    Aš taip darau jau labai senai, parsivžiau šį receptą iš Ukrainos daug kam rekomendavau,tikrai kam patinka geras receptas,o silkė gali būti rūkyta ar sūdyta,tai skonio reikalas.
  • Jolanta
    2012-12-13 10:52:49
    Labai skanu ,tikrai senas receptas,mama gamindavo man ,dabar as savo seimai gaminu. SKANAUS...


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas:

mano pirkinių sąrašas mano pirkinių sąrašas (0 produktų)

Pavadinimas Kaina Kiekis Trinti
Viso: 0 Lt