Receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Čili sriuba

apie 0 h. 45 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Jautienos faršas 500 g
Svogūnai (vidutiniški) 2 vnt.
Česnakai 5 skilt.
Aitriosios paprikos 2 vnt.
Saldžiosios paprikos 2 vnt.
Pomidorai savo sultyse 800 g
Baltosios pupelės pomidorų padaže 300 g
Raudonosios pupelės 300 g
Puskietis sūris (tarkuotas) 100 g
Grietinele arba grietine 100 g
Alyvuogių aliejus 40 ml
Ilgas prancūziškas batonas 1 vnt.
Česnakai (duonelei) 3 vnt.
Sviestas 150 g


Paruošimas
1 Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat susmulkinkite aitriąją ir saldžiąją paprikas. Jei norite, kad sriuba nebūtų labai aštri, prieš smulkindami aitriąsias paprikas, pašalinkite jų sėklytes ir pertvaras.
2 Į keptuvę įpilkite truputį alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir kepkite jautienos faršą kartus su aštriais mėsos prieskoniais. Baigiant kepti į mėsą sudėkite pusę smulkintų česnakų. Iškeptą mėsos faršą perkelkite į puodą.
3 Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepkite svogūnus, aitriąsias ir saldžiąsias paprikas ir likusius česnakus. Kai daržovės suminkštės, į keptuvę pilkite pomidorus savose sultyse. Prieš tai juos sumaigykite mentele.
4 Iškepusias daržoves sumalkite virtuviniu kombainu, kad būtų tyrės konsistencijos. Tyrę pilkite į puodą su mėsa.
5 Į puodą taip pat supilkite abiejų rūšių pupeles ir pamaišydami virkite sriubą nedidelėje kaitroje 10-15 min. Pagal skonį pagardinkite raudonėliais, juodaisiais pipirais ir druska.
6 Kol verda sriuba, paruoškite česnakinę duonelę: sviestą sutrinkite su smulkintu česnaku ir žolelėmis, tepkite jį ant riekelėmis pjaustyto batono. Batono riekeles pašaukite į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepkite, kol sviestas išsilydys, o batono riekelės pasidarys traškios (3-4 min).
7 Sriubą patiekite dubenėliuose, įpilkite šlakelį grietinėlės arba grietinės (grietinėlė slopina aštrumą), ant viršaus pabarstykite sūrio. Ragaukite sriubą su česnakine duonele. Į troškinį galite įdėti juodojo šokolado arba kakavos. Skanaus.
 

KOMENTARAI (4)

  • Tindi
    2011-01-12 01:22:48
    Mhh, atrodo labai skaniai! Gaila, kad nemėgstu aštriai, o tai tikrai išbandyčiau ;)
  • renata3635@gmail.com
    2011-01-12 11:56:30
    Labai skanu, sia sriuba visada valgom su vyru cili picoj.
  • danielius_ignatjevas@yahoo.com
    2012-08-26 10:38:50
    Tindi, astriu pipiru nebutna deti ir be ju gaunasi labai skaniai ;)
  • Erika
    2013-03-02 11:04:12
    Man ji labai patiko! Rekuomenduociau. :)


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: