Receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Marinuoti burokėliai sriubai,šaltibarščiams,mišrainei

apie 3 h. 20 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Raudonieji burokeliai apie (vidutinių) 10 vnt.
Pipirai,lauro lapai pagal skonį
2 litrams vandens -Druska 1 sauja
Rūgščioji (citrinos r.) druskelė 1 valg. šaukšt.
Cukrus 1 valg. šaukšt.


Paruošimas
1 Išvirti raudonuosius burokėlius,ataušinti ir nulupti.(burokėliams virti imu maždaug 5 ltr.puodą ir pridedu jį pilną)
2 Į puodą pilti 2 litrus vandens,įdėti lauro lapų,pipirų ir trumpai pavirti.Pridėti 1 gerą saują druskos,1 šaukštą rūgščios druskos ir 1 šaukštą cukraus.Viską pavirti.
3 Burokėlius sutarkuoti ar supjaustyti smulkiai (kaip kas mėgsta) ir berti į tą verdantį marinatą.Pradėjus virti burokėliams,gerai išmaišyti ir dėti į stiklainius,uždaryti dangteliais.Laikyti vėsioje vietoje,sklepe.
 

KOMENTARAI (10)

  • altea-zitulesta
    2010-01-21 18:59:21
    Burokėlių parašiau kiek dedu,na o to marinatuko receptas tai ant 2 ltr.tokie kiekiai,gaunasi saldžiarūgštis.Naudoju ruošti šaltibarščiams,sriubai virti,net paruošiu salotas dadėjusi svogūno ar poro ir majonezo,o vyras tai mėgsta su grietine.Tai mano mamos receptas iš žemaitijos.Skanaus ragavimo.Patinka tai,kad kiekvieną kartą man nereikia virti burokėlių,pasiruošiu iš kart visam sezonui.
  • Saporita
    2010-01-21 20:48:57
    Burokelius as irgi labai megstu ir pasimarinuoju atsargai :) Pjaustytu, tarkuotu zodziu puiku, skanu ir sveika :)
  • juratera
    2010-01-21 23:42:59
    Nuostabi daržovė- be jų mano šeimyna irgi neišsiverčia.Taippat marinuojam,koncervuojam su obuolių sultim, juk labai prisireikia ir šaltibarščiams, ir salotoms, o mano vyras juos dar valgo virtus, karštus truputi padruskinęs...būtinai 10balų, nes geras receptas ir labai gražiai papuošėt stiklainiukus...
  • megstu gaminti
    2010-10-18 04:42:09
    gal kvailai nuskambės mano klausimas... bet kas ta rūgšti druska?
  • gabi
    2011-08-02 11:13:06
    rugsti druska - tai citrinos rugstis?
  • andre
    2011-09-24 07:09:19
    as irgi noreciau paklausti kas ta rugsti druska,,nes nieks nezino...?
  • andre
    2011-09-24 07:09:27
    as irgi noreciau paklausti kas ta rugsti druska,,nes nieks nezino...?
  • Kera
    2011-12-20 02:10:58
    Ačiū už nuostabų receptą! Mūsų šeimai ypač patiko ir tiko.
  • algis
    2013-03-17 11:39:03
    kaip issaugoti kad nepelytu burokeliai atidarius stiklaini?
  • Vilma
    2013-08-28 10:02:33
    Atidarytą stiklainiuką dėti į šaldytuvą ir per 1-2 savaites suvartoti. Turėtų nespėti supelyti :)


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: