Receptai

Šį receptą patalpino
editaone
Kiti šio vartotojo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Raugintų kopūstų sriuba su rūkytais šonkauliukais

apie 0 h. 00 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Rauginti kopūstai 500 g
Rukyti šonkauliukai 200 g
Morka 1 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Miltai 2 arbat. šaukštel.
Sviestas (kepimui) g
Pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Jautienos sultinio kubeliai 1 g


Paruošimas
1 Rukytus šonkauliukus paverdame apie 30 min., įdėjus jautienos sultinio kubelį.
2 Tuo metu kaip verda šonkauliukai, pasiruošiame morka. Sutarkuojame burokine tarka. Pakepiname svieste, užberiame truputy druskos ir pipirų, ir užpilame truputį vandens. Patroškiname, tada dedame apie 2 šaukštelius miltų. Gerai išmaišome (neleidžiame susidaryti miltų gumuliukams). Nuiimame nuo ugnies.
3 Dedame raugintus kopūstus į šonkauliukų nuovirą (šonkauliuku neišimame), pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Paverdame apie 15 min. Baigiant virti dedame morkų mišinį su miltais, gerai išmaišome. Paskaniname pipirų galvutėmis, lauro lapeliais, druska, galima užmalti truputį šviežių pipirų (tik nepersistenkite) ir dar truputį pavirkite. Šonkauliukus išimkite. Labai skani ši sriuba su orkaiteje keptomis su lupena bulvėmis. SKANAUS!
 

KOMENTARAI (3)

  • gu.edita@gmail.com
    2010-02-21 16:04:32
    super sriubytė, primena vaikystę pas senelius, jie visada tokią virdavo 10.
  • sraigeOlaiva
    2010-02-21 23:28:14
    pritariu ji superinė :) 10
  • Ieva
    2013-02-10 06:48:57
    Na taip, buvo beprotiškai sunku nepadaryt šitiek gramatikos klaidų..


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: