Receptai

Šį receptą patalpino
Saporita
Kiti šio šefo receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Žuvienė

apie 1 h. 30 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Lašiša ar kita žuvis 600 g
Morka (didelė) 1 vnt.
Bulvės 2 vnt.
Poras 0.5 vnt.
Petražolės (šviežios) pund.
Krapai pund.
Lydytas sūrelis be priedų 100 g
Čili pipiriukas 1 vnt.
Lauro lapai 2 vnt.
Kvapnieji pipirai (žirneliai) truputis
Juodieji pipirai (žirneliai) truputis
Druska pagal skonį
Karis 1 arbat. šaukštel.


Paruošimas
1 Iškauliname lašišą. Galvą, kaulus, uodegą sudedame į šaltą vandenį ir verdame ant silpnos ugnies. Kai nugraibome putas, sudedame, stambiai pjaustytą porą, lauro lapus, pipirus, petražoles ir viską verdame apie 45 min.
2 Išvirus nukošiame sultinį, sudedame griežinėliai pjaustytas morkas ir čili pipirą, prieš tai pakepinus svieste. Sudedame bulves ir verdame.
3 Kai daržovės suminkštėja, sudedame gabaliukais pjaustytą lašišos filė, padruskiname, pagardiname kariu.
4 Po keletos minutėlių sukrečiame sūrelį, beriame petražoles. Užviriname. Pilame į dubenėlius ir apibarstome šviežiais krapais. Skanaus :)
 

KOMENTARAI (14)

  • Levita
    2009-09-30 08:42:13
    Kažkodėl foto gana riebiai atrodo...
  • Saporita
    2009-09-30 10:35:58
    Na nieko riebaus i sudedi neieina, viriau is lasisos, o ji siaip is riebesniu zuvu. Virkite is menkes irgi labai skaniai gaunasi :)
  • virtuvės fėja
    2009-11-02 23:19:59
    o kiek i sudeti ieina zuvies??? 1kg?
  • Saporita
    2009-11-05 08:45:37
    1 kg nereikia. Na realiai jei nupjaunu uodega ir galva su daug "mesos", mums keturiems to kaip ir gana. Iseina pakankamai tirsta, soti sriuba. Taciau jei laukiu sveciu, visada pabaigoje imetu keleta gabaliuku graziai pjaustytos file :) Na su kiekiais man visada sunku, nes visda gaminu is nuojautos, is akies ir t.t. net svarstykliu virtuveje neturiu :)))Na is bendro zinau kas mazdaug kiek sveria :) Visiska improvizacija. Noriu daugiau darzoviu, dedu maziau zuvies, noriu graziu zuvytes gabaliuku sriuboj, kruopsciai pjaustau file :)
  • Jolanta Balčiuvienė
    2009-11-11 15:05:01
    Labai skani žuvienė. Ačiū už receptuką. Jums 10 balų. Beje, vienas draugas sakė, kad tai ne žuvienė, o žuvies sriuba. Nesiginčijau, nes sriubytė kokiu bebutų pavadinimu labai skani.
  • Saporita
    2009-11-12 16:36:43
    Aciu:) labai malonu, musu seimyna ja irgi labai megstam. Na taip su Jusu draugu gal ir sutikciau, kadangi vyras zvejys, tai ant lauzo, gamtoje verdu tikra zuviene, su stambiai pjaustytom darzovem, ivairia zuvim, daug pipiru, lauro lapu, krapu ir butinu ingredientu :) degtinele :):)
  • mazute
    2009-11-22 19:18:10
    Mmmm....cia tai rimta zuviene:))Man tai patiko!
  • Rita Lokutijevskaja
    2009-11-25 11:33:10
    Sveiki, skaniai atrodanti žuvienė ir įdomus komponentas- lydytas sūrelis + karis. 10 balų. Reiks išmėginti :).
  • Virtuvės fėja
    2009-12-03 13:29:04
    na i sriubas as irgi nei sveriu nei ka...is akies visada...bet kazkokius rimtus kepinius tai pamatuoju, nes kartais is "akies" gali baigtis snipstu... :) kaip tarkim prancuziskus morenginius sausainius "macarons" is akies nepagaminsi :))))
  • Saporita
    2009-12-05 13:08:52
    Sutinku, kad ypatingi ir spec. technologijos reikalaujantys kepiniai turi buti ir gamininami specialiai ir tiksliai :)
  • apolonija
    2011-04-09 08:54:29
    labai suintrigavo jusu zuvienes receptas reiks rytoi pasidaryti is asitrinos nes lasisa man beverte zuvis
  • vilma
    2012-01-31 01:06:12
    Labai skanu.Net astuoniolikmetis sunus valge,kuris niekada jokios sriubos nevalgo.100 balu.
  • Rema
    2012-06-13 08:33:58
    Super sriubikė!! :D Labai skani!
  • RAMAS
    2012-10-23 02:47:34
    Super labai skanu aciu


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: