Receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

Baklažanų suktinukai

apie 0 h. 45 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Fermentinis sūris 150 g
Baklažanas 1 vnt.
Česnakai 2 skilt.
Druska pagal skonį
Petražolės 2 šak.
Majonezas 3 valg. šaukšt.
Pistacijų riešutai 16 vnt.


Paruošimas
1 Baklažaną supjaustykite plonomis riekelėmis, lėkštėje išdėliokite po vieną, apibarstykite druska ir palikite 15-20 min., kad išsiskirtų kartokos sultys.
2 Fermentinį sūrį sutarkuokite, nulupkite ir susmulkinkite česnaką, sukapokite petražoles ir viską sumaišykite su majonezu.
3 Baklažanų riekeles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
4 Baklažanus kepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol suminkštės ir gražiai pagels.
5 Iškepusius baklažanus padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai ir atvėstų.
6 Tada ant baklažano riekelės dėkite po šaukštą sūrio masės ir susukite suktinuką.
7 Iš abiejų suktinuko pusių įbėkite po pistacijos riešutą, papuoškite žalumynais. Skanaus.
 

KOMENTARAI (3)

  • juratera
    2009-12-30 19:25:13
    Dievinu baklažanus, o dar su tokiu įdaru-10 balų...puiku
  • Rita Lokutijevskaja
    2009-12-30 21:03:50
    Sveiki, žiūriu į šiuos baklažanų suktinukus ir negaliu suvaldyti šypsenos:), nepakartojami prisiminimai:). Čia vienas iš patiekalų, kurį gaminau iš "siurprizinio" iki maišelio:), kurį įteikė Šefas Linas, dvikovos eigoje:). Kai pamačiau maišelio viršuje baklažaną:), išvis visos mintys išbyrėjo, ką su juo veikti:). O vėliau prisiminiau, kad dariau šitą puikią užkandėlę, pamėginkit, nenusivilsit, nes paragavus, šita užkandėlė labai traukia:) ne tik akį, bet ir skonio receptorius:). Pikantiška, greita ir skanu!
  • peledziuke
    2009-12-31 18:53:43
    Puiki užkandėlė! Jūs tikra profesionalė virtuvėje. Sveikinu laimėjus super finale - Jūs verta šio apdovanolimo!


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas: