Receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

POMIDORAI SU ŽELE

10 Lt apie 0 h. 00 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Pomidorai 2 kg
Želatina 3 valg. šaukšt.
Marinatui - cukrus 2 arbat. šaukštel.
Druska 4 arbat. šaukštel.
Pipirai 5 vnt.
Lauro lapai 3 vnt.
Actas (9 %) 1 valg. šaukšt.
Svogūnai (supjaustyti pusžiedžiais) pagal skonį
Petražolės šviežios 4 šak.
Krapai (švieži) 4 šak.


Paruošimas
1 Išvirti marinatą iš 1 litro vandens, cukraus, druskos, pipirų, lauro lapų ir acto.
2 Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens, išbrinkinti, pašildyti, kol ištirps ir supilti į marinatą.
3 Pomidorus (jei nedideli, dėti sveikus, jei didesni - pjauti pusiau) nuplauti, nusausinti, dėti į paruoštus stiklainius. Įdėti po šakelę krapo, petražolės. Galima įdėti smulkiai pjaustyto svogūno (kas mėgsta).
4 Stiklainius dengti nuvalytais dangteliais, statyti į puodą su vandeniu ir kaitinti, kol temperatūra stiklainio viduje pasiekia 80 laipsnių (iki). Ataušinti, po to dėti į šaldytuvą. Kai sustingsta, dar keletą dienų laikyti šaltai. Paskui išnešti į sandėliavimo vietą.
 

KOMENTARAI (8)

  • altea-zitulesta
    2011-08-11 03:07:24
    (: Vakar prigaminau,tai labai mėgiami pomidoriukai mūsų šeimoje,labai geras skonis gaunasi marinato,siūlau pabandyti.Turiu dar kelis receptų variantus,bet šį labiausia mėgstame,skanaus:)
  • anirtic
    2011-08-12 07:12:00
    Super receptukas.Pas mus ir labai mėgiamas,tik aš vietoj vandens pilu pomidorų sultis.
  • Almina
    2011-08-18 12:55:42
    Tavo dėka ir aš padariau pomidorus su želė. Tik mano receptas šiek tiek kitoks. Ačiū už seną gerą mintį.
  • Zita
    2011-08-25 01:26:43
    Darau dar paprasčiau, supjaustau griežinėlias pomidorus, svogūnus.Dedu kelis pipirus, pomidorus, svogūnus, tada pilu šaukštą į puslitrinį stiklainiuką sausos želatinos tokiau vėl pomidorus, užpilu marinatu 1l vandens 1 š druskos, 1 š. cukraus ir 2 šaukštai acto ,statau į puodą ir pakaitinu apie 20 min.Užsuku , apverčiu aukštyn kojom, sudeda ant rytojaus į šaldytvą, labai greit suistingsta ir gabenu į rūsį,Daug metų taip darau ir viskas gerai.
  • Gitana
    2012-08-03 10:51:42
    labai patiko Zitos receptas tik gal gali patikslinti kiek zelatinos reikia i puslitriuka deti
  • Viktoras
    2013-08-13 12:51:35
    Labai geras receptas,kad būtų aštresni dadedu truputi šviežaus čili pip....
  • Gina
    2013-08-19 02:14:47
    O i Zitos recepta cukraus ir druskos po maza ar po dideli sauksta?
  • viltė
    2013-08-20 01:54:41
    po valgomą šaukštą


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas:

mano pirkinių sąrašas mano pirkinių sąrašas (0 produktų)

Pavadinimas Kaina Kiekis Trinti
Viso: 0 Lt