Receptai

Mano nuomonė apie receptą

Mano įvertinimas*

ŽEMAITIŠKI NAMINIAI KRIENAI

10 Lt apie 0 h. 00 min.
Ingredientai Porcijų skaičius Perskaičiuoti
Krienų šaknys (kiek turime) vnt.
Druska pagal skonį
Cukrus pagal skonį
Citrinos rūgštis pagal skonį
Burokėlių sunka valg. šaukšt.


Paruošimas
1 Krienų šaknis nuplauti, nuskusti ir per naktį palaikyti šaltame vandenyje.
2 Nupilti, tarkuoti per smulkią tarkutę. Galima malti per tarkavimo mašiną, jei labai smulkus sietelis.
3 Pagal skonį truputyje vandens tirpinti druską, cukrų ir citrinos rūgštį. Galima naudoti ir actą. Galima tiesiog barstyti druską, cukrų ir citrinos r. ant krienų, gerai maišyti, ragauti kokio norime skonio.
4 Jeigu norime turėti krienus raudonus, pilti burokėlių sultis.
5 Krienus tiekti prie kumpio, lašinukų, vyniotinio, kiaušinių. Skanu ir aštru:)
6 Ir ne tik skanu... Juose gausu vitamino C, Jie veikia antiseptiškai, atlaisvina užsikimšus kvėpavimo takams. Gausu fitoncidų, nuo kurių žūva mikrobai. Lengvina kosulį, taiko net esant vitaminų trūkumui, tad skanaukime su viskuo...o ir šaltą žiemos vakarą tiks prie visko....
 

KOMENTARAI (16)

  • altea-zitulesta
    2010-04-22 18:56:30
    Tai žiauriai nemalonus darbelis,taigi smulkiau nefotkinau,nes griaužė akis,bet skonis paverkus, gaunasi nenusakomas.....
  • gu.edita@gmail.com
    2010-04-22 19:05:30
    SKANU...aš tai sua elektrinę bulvių tarkavimo mašina tarkuoju, o vaikystėje atsimenu kaip mama vargdavo su tarka prie lango, kad negriaužtu akių. Niekas neatstos naminių krienų, tik reikia nepatingėti juos pasigaminti.
  • juratera
    2010-04-22 21:29:06
    Krienai-jėga...10 ir dar daugiau balų už tokį darbą,mes irgi gan dažnai pasigaminame krienų,bet nusižengiame jų teisingam paruošimui-tarkuoju elektrine tarka, nors mano tėveliai pripažįsta tik ranka tarkuotus krienus, todėl ir iki šiol juos tarkuoja ranka...
  • juze
    2011-04-01 08:08:01
    ne veltui sakoma:" tikras krienas" suprask- kietas! KRIENAI sveika ir skanu tik problema, kad dabar mesos ne labai galima valgyti jei pasniko yzadus esi daves, bet jau per velykas tada tai iki soties prisivalgysim. gero apetito!!!
  • xxx
    2011-04-05 08:23:51
    viskas pagal skoni gal galit patarti kaip si patiekala ragauti?
  • kazys
    2011-06-11 06:05:19
    buvo smagu , tarkuoti krienus su sunum ,jam buvo pirmas kartas , jis sakie kad nereikia duju balionielio, pasijiemei y kisene ir gali panauduoti kaip . kaip duju balionieli. liksmai sutvarkiem krienus.
  • rA
    2011-10-17 01:45:01
    Aš tai su dujokaukią tarkavau ir vargo neturėjau.Dar tiesa ventiliatorių įjungiau ,kad pūstu.
  • Meta
    2011-11-16 02:58:18
    Tarkuoti krienus einu su bulviu tarkavimo masina po garu surinktuvu. Manau, kad negriaus akiu.
  • Mindaugas LT
    2011-12-15 01:11:04
    Aš krienus maliau su rankine mėsmale. Nuvaliau, nuploviau, supjausčiau mažais gabaliukais, tada prisukau mėsmalę, pakišau indą, juos apglėbiau maišeliu (didesniu, panašiu kaip iš PC)), apkabinęs mėsmalę, užrišau, palikau atvirą tik tą vietą kur įdedami krienai (mėsa ir t.t.). Liuks, 100 proc., jokio akų graužimo.
  • irena
    2011-12-27 05:33:18
    kaip paruosti,kad butu balti,nes nemegstu raudonai uzdazytu.Dekoju uz ats.
  • LINIUKAS
    2012-11-24 04:48:29
    LABAI SVEIKA IR SKANU.
  • Antanina
    2013-03-29 03:44:38
    Mano vyras tarkuoja,to jausmo nezinau.
  • justas
    2013-09-15 01:47:48
    eskit vyrai krienus pimpis bus didesnis:D
  • Irena
    2013-11-06 10:48:07
    krienai geras dalykas tik truputi nemalonu kol juos pasigamini,bet del gero apetito verta ir truputi paasaroti
  • Gver
    2013-11-12 10:29:11
    Labai skanu pastoviai naudoju kaip atsigaivinimo priemone šaldytuve pastoviai turiu ypač per Velykas su kiaušiniais mniam mniam mniam.
  • ZITA
    2013-12-02 11:46:27
    Prie atviro lango tarkuojant nėra jokio akių graužimo, bet kas tuo metu yra virtuvėje -verkia.paskui išvėdini ir nieko.tarkavau su blenderiu irgi neblogai arba su bulvių taravimo mašima, puikiai tiko.sėkmės.virtuvė pila kva


Rašyti komentarą

Komentare turi būti mažiausiai 10 simbolių
Vardas:

mano pirkinių sąrašas mano pirkinių sąrašas (0 produktų)

Pavadinimas Kaina Kiekis Trinti
Viso: 0 Lt